Uživatel: Přihlásit se Vytvořit nový profil
Akce: Nové téma Náhled pro tisk RSS Nové příspěvky
Vyhledat
Navigace: Hlavní stránka >> Diskuze o vagonwebu >> Sci-Fi řazení >> Téma
Strana: 35 z 54 Předchozí První 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Poslední Následující
Téma:
Vymýšlíme si řazení   (1334 Příspěvků)
Jura - 01. 04. 2019 15:36
Strašidlo: Kam by jsi prosím tě narval tolik rusáků? Už dnes nestačí obsluhování SW a Aeroflotem. A to obě aerolinky používají letadla s průměrnou kapacitou 189 sedadle. grinning smiley
Jura - 01. 04. 2019 15:34
S Hilšerem by taky neměl problém, ale měl bych strach aby se z něj nestal druhej Macron. Pechar: Alespoň vím co čteš za sračky.
Strašidlo - 01. 04. 2019 15:33
1 vlak týdně kam? Do Moskvy? Ani náhodou! Moje spojení s Moskvou je: 1 vlak týdně: (Nice -) Břeclav - Ostrava hl. n. - Bohumín - ... - Moskva Beloruskaja.
2 letadla denně Praha - Moskva Šeretěvovo. Což znamená: letadla létají pořád stejně a vlak taky.
Pechar146 - 01. 04. 2019 15:15
Poznámka: 1 vlak týdně...
Bpee: Tady je taky jeden zajímavý odkaz...
K řazení: Není to nejhorší...i když bych zapojil taky německou stranu("Ex6")...

A propos...
Tady mám pro R 942 Eschede najbrtizovanou bobinu...(prosím přidat do řazení, stejně jako Az172 a Bee272 mod, Bmtoz a ABmtoz). V reálu by to byly 140.079 a 140.042. Při úpravě pro ČD by už byly vybaveny LVZ.

Někteří se bez toho neobejdou, takže jsem přemaloval i Vectrona ř.193
Přílohy: eské dráhy elektrická lokomotiva 141.png (2.3 KB)   ceske drahy 193.png (3.5 KB)  
Strašidlo - 01. 04. 2019 13:35
Pánové já vám to řeknu tak: Čaputovou jsem za prezidentku SK nechtěl, ale zvyknu si že tam je. K Milošovi a loňským volbám: V prvním kole bych volil pana Hilšera, v druhém bych k volbám nešel (vybíráním mezi "kundou" a "kolotočem" bych došel k závěru "k volbám nejdu"). Bohužel zatím volební právo nemám, budu ho mít až v roce 2022.
Zpět k tématu diskuze: Jak se vám líbí moje nové řazení (Ex3 a Ex6)?
Jo jinak i když mám rád Rusko, tak z Česka bude do Moskvy jezdit jen 1 vlak denně (je to daleko, proto radši letadlo).

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Strašidlo (01. 04. 2019 13:39).
Bpee - 01. 04. 2019 12:22
To je fakt ubohost. Zkus se Pechare zamyslet nad tím, kdo komu reálně víc škodí? A kdo se chová naprosto uboze na základě nějaké vlastní nesmyslné doměnky?

Jen pro zajímavost, jeden hezký odkaz.

A Kotleba.. ono se nejlíp hodnotí situace z domova od počítače, no. smiling smiley
Baal - 01. 04. 2019 02:44
A já chtěl mít radost, že to ABpee vezou do třebové na sešrotování :D.

Co se prezidenta týká, tak se vyjádřím i když je to offtopic, na Slovensku jsem fandil Kotlebovi a co se nás týká, tam máme to co nejvíce odráží povahu tohohle "národa" upřímně z těch novejch si nevybere asi nikdo a zastávám názor, že jsme měli zůstat součástí monarchie, dneska bychom mluvili jedním ze světových jazyků a pokud bychom neměli moře, tak Alpy určitě (Rakousko), ČSR byl uměle vytvořený subjekt za účelem rozbití monarchie...
Ale z prezidentů je mi asi nejsympatičtější Hácha, který v těžké době udělal skutečně dost.
Co se novodobých týká, tak tam je humanitární bombardér, zloděj propisek a Zeman... Zase na druhou stranu u nás fakt nebylo z čeho vybírat, Drahoš se mi nelíbil už od začátku, byť jsem v prvním kole volil jiného, tak v druhém sem to hodil Zemanovi.
Jura - 31. 03. 2019 22:25
Tak Bmz245 se v Zábřeze objevilo jednoduše: V Šumperku je přeci Pars Nova, kde se provádí údržba vozů, zde jsou opravována ABpee, Bmz245 i třeba vozy RJ nebo ty jednotky Arrivy od DB. A k Miloši Zemanovi, je již starý a nemocný pán, který již ze své soudnosti neměl kandidovat na prezidenta republiky, ale stalo se, já kdybych měl v daném roce volební právo, volil bych Jiřího Drahoše, protože prezident republiky má být hlavně elegantní, a má také patřičně vystupovat, ne že v nějakém rozhlasovém vysílání řekne slovo kunda, to je to samé jako Andrej Babiš, vulgarity vůči ostatním mu vůbec nevadí, ale to zase odbíhám od tématu. winking smiley
Pechar146 - 31. 03. 2019 22:11
Záhada:
Kde se v Zábřehu na Moravě vzalo na zadní koleji poněkud špinavé Bmz245?
A další: Kde se v Olomouci, na odstavné koleji, vzalo ABpee347?
Pechar146 - 31. 03. 2019 22:07
Ale co naděláš, když jsme si to loni zvolili...
Rob193 - 31. 03. 2019 22:00
Pechare, s radostí a lehkou závistí ti oznamuji, že Zuzana Čaputová se stala prezidentkou Slovenské republiky. Třeba se i my dočkáme slušného prezidenta, za kterého se nebudeme stydět. smiling smiley
Pechar146 - 31. 03. 2019 21:56
Se zármutkem musím připomenout, že Slovensko...škoda slov...

"Pražské úřední noviny" by ve večerním čísle napsaly:
V souvislosti s událostmi ve Slovenské republice:
1.Jsou ukončeny veškeré styky se Slovenskou republikou, přičemž apoštolskému nunciu Ottonelimu bylo navrženo totéž.
2.Vlaky "Slovenská strela" a "Košičan" jsou zrušeny(dnes tak jely naposledy).
2b.Naopak jsou zavedeny vlaky R 934 Odra do Vroclavi, a R 936 Čajkovskij do Moskvy.
3a.Jediný pár vlaků, zastavující na Slovensku je R 918/919 Hungaria.
3b. R 914 a R 916 tak slovenské území projíždějí bez zastavení.
4.Pro vyhoštění diplomatického personálu SR a návrat diplomatického personálu ČR bude vypraven zvláštní pár rychlíků ZvlR 950/951.
5.Občané ČR se vrátili do vlasti dnes, naposledy jedoucími vlaky "Slovenská strela" a Košičan" a jistě jsou již v teple domova...

A jinak: R 934 Odra ZvlR 950/951
Strašidlo - 31. 03. 2019 11:11
Na "Strašidlo - Dálkové vlaky" jsou nové vlaky. Dnes jsem přidal Ex3A Vindobona a Ex6 (Praha - Mnichov).
Strašidlo - 31. 03. 2019 08:23
Pechar: Uznávám, že týpkova verze je lepší než moje, ale hodnotit to pouze podle počtu Bmz241/245 mi přijde divné. Bmz jsou dělané pro tyto vlaky.
Strašidlo - 31. 03. 2019 08:16
Týpek: Jo, tenhle je ještě lepší než můj. Je taky zajímavé, že jsi nepoužil žádný velkoprostorový vůz (kromě Ampz).

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Strašidlo (31. 03. 2019 08:26).
Pechar146 - 30. 03. 2019 22:13
Dobré to je, týpku! Vyplácal jsi totiž jen 3 Bmz241/245. Samozřejmě mě těší, že jsi použil BDmsz...ale už méně, že jsi nepoužil ani WLAmz, ani WLSRmee...
týpek - 30. 03. 2019 20:25
Byl jste někdo někdy Vlakem v Chorvatsku. Já jo a jel jsem EC 158/159 Croatia. Tady je moje verze EC 158 Croatia. V úseku Praha - Graz jede místo RJ 73. V Zagrebu navazuje na vlak který udělám.
Strašidlo - 30. 03. 2019 07:58
Stále prosím o smazání těchto sci-fi vlaků:
Polská část Ex4B
Zbytek Ex4B
Hungaria
Ex2
Po smazání udělám nové, Polská část Ex4B už je.
Pechar: Já mám Os vlaky v úseku Šumperk - Krnov (S15) vedeny 650.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Strašidlo (30. 03. 2019 08:02).
Pechar146 - 28. 03. 2019 15:31
Malá poznámka - vozy BDsz453 a 457 jsem vymyslel já. Mě se BDs nelíbí právě pro ten poměr 1:1. Tak je to takové omezení - BDsz má 7 klasických oddílů, zavazadlový oddíl o velikosti 2 oddílů a 1 oddíl pro vlakovou četu(ten s kukaní). Ano, je to mýlka při přidání vozu do řazení - šedá část nemá být polovina, ale třetina.

Mě něco poptávka říká...(i když v poněkud odlišném slova smyslu). Respektive - pro TJŘ by to s 2 výjimkami mělo něco říkat tomu zahraničí. Pouze Laterane a Eschede by totiž jezdily garantovaně, všechny ostatní mezistátní vlaky by jely na komerční riziko. Ve vnitrostátní dopravě by všechny vlaky jely garantovaně. I za pomoci světelného návěstidla "Zastávka na znamení".

Pro například 292 by to znamenalo, že osobní vlak Šumperk-Krnov by zastavoval v Šumperku, Bludově, Hanušovicích, Lipové-Lázních, Jeseníku, Mikulovicích, Třemešné ve Slezsku a Krnově. Ve všech ostatních by zastavoval na znamení.
Jak kapacitní vlak by tam asi tak jezdil při frekvenci 1-2 hodiny? Co myslíte?
Bpee - 28. 03. 2019 10:29
Je fakt, že to bereš trošku lépe a logičtěji, tak snad Ti mé rady k něčemu budou. Jako první se zkus zamyslet nad tím, jak by se v takovém vlaku cestovalo Tobě nebo Tvým rodičům. Zkrátka, pokud takový návrh myslíš vážně, zamysli se nad tím, jak se vyplatí obyčejným lidem. Stejně tak nesmíš zapomínat na to, že existují jiné druhy dopravy a nějaká poptávka, tu asi dokážeš odhadnout. Tahat do Záhřebu dvě jedničky je blbost, když se stěží naplní jedna a to ještě ne v celé trase.

1) Obvyklá doba jízdy dálkovým vlakem je cca. 5-8 hodin. To je pro naprostou většinu lidí hranice, dále vlakem cestují už jen šotouši, extrémisti nebo lidé, kteří jinou možnost nemají a nějak to přetrpí, ale není úplně sen každého strávit ve vlaku jen cestou celý den. Pokud to někam nejde vsedě, může to jít vleže, ale opět platí, že je dobré zamyslet se nad tím, kolik lidí by tam chtělo cestovat a kdy.

2) Když už chceš spojit Prahu a Záhřeb, což je hodně dlouhá relace, neexistuje jiná možnost, než nejkratší trasa. Kdysi dávno jezdilo EC Praha - Linz - Graz - Ljubljana, ale to byla taková šílená trasa, že přímo jel právě opravdu málokdo, jak jsem psal výše. Když už tedy chceš spojit tyto dvě města, trasa přes Vídeň je hrozná oklika. Když navíc vlak pojede přímo (Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Ljubljana - Zagreb), obsloužíš i Lublaň a vlak zapadne do taktu v Rakousku i v ČR.

3) To je, dle mého, asi nejdůležitější - zkus se zamyslet nad tím, jaká je realita a drž se jí. BDsz už by nikoho nenapadlo vyrábět, půl vozu je mrtvá váha a nikdo už nebude převážet zavazadla v BDsku. Když už chceš dělat Bdmpz/Bhmpz (což beru, to je logické smiling smiley ), tak z Bmz235 nebo 229, co neprošly reko. Těch už sice moc není, ale pořád to bude působit věrohodněji, než když do řazení naflákáš víc vozů, než v reálu existuje.

Tak s chutí do toho. winking smiley Přidám malou inspiraci. [www.vagonweb.cz]

Vlak je v úseku Praha - ČB mírně kapacitnější, nicméně i po Rakousku kapacitou odpovídá tamním vlakům a předpokládám, že jej bude hodně živit úsekovka. Předpokladem je také oprava a zrychlení chorvatských WRee na 160 km/h, vozy bohužel dlouho nejezdí a je to škoda, když to jsou moderní jídelní vozy a existují právě v počtu dvou vozů. Problém možná je, že v čase vlaku jede EC Wörthersee v trase Dortmund - Klagenfurt, tudíž by asi byl nutný hodinový interval vlaků na trase Salzburg - Villach, ale s tím se asi tak nějak počítá. No a lůžko na konci, HŽ nasazují 6 vozů, dva zálohované starými WLee se určitě najdou. smiling smiley Zrovna do Splitu, kde to autobusem trvá snad 24 hodin, bude ten vlak s jízdní dobou 20 hodin a ještě z části vleže dost atraktivní. Ostatně teď se lůžko v této relaci zrušilo jen kvůli tomu, že není (všech moderních WL je zatím nedostatek), Maďaři přetrasovali vlaky do Záhřebu z jiného nádraží v Budapešti a zatím není možné vést lůžko jinak, než přes Budapešť.
Strašidlo - 28. 03. 2019 07:37
Takhle: Já se snažím vymyslet něco reálného a na rozdíl od Pechara vím, že zavírat hranice je blbost. Možná moji osobnost kazí ekoterorismus a rusofilie, ale to je vedlejší. Takže tak
Bpee - 27. 03. 2019 23:55
Jak narozdíl od Tebe žiju reálný život, mám také reálné úvahy ohledně dálkové přepravy. Třeba si myslím, že pokud by ČD obrat 110-113 pokryly soupravou PKPIC, samozřejmě pokud by byla, nejenže by bylo pár vozů navíc, ale byl by i jídelák a něco trochu nevšedního na sever od Přerova ku Praze. smiling smiley

A k té Wikipedii, myslel jsem si číst články, abys pochopil, jak svět funguje a jaká blbost je zavírat hranice a s kamarády se také stýkat, aby ti někdo vysvětlil, že Tvé úvahy jsou naprosto mimo realitu a hlavně aby Tě to vůbec nenapadlo, protože bys měl plnou hlavu výletů vlakem s kamarády..

Odkaz zde: [www.vagonweb.cz] odkaz zkopíruj a před "scifi" umaž hvězdičku.
Pechar146 - 27. 03. 2019 22:16
A až já budu "pracovat", tak bude mít co na práci ještě můj vnuk...
Já mám těch pracovních příležitostí poznamenáno 923 ks a to nebude ani zdaleka konečné číslo...

A když jseš takovej mistr světa amoleta tak vymyslíš panoramatický vůz oddílového uspořádání...
Pechar146 - 27. 03. 2019 22:08
Drahý kverulante!
až nám ukážeš nějaké to řazení - můžeme se začít bavit. Do té doby mě můžeš...(šos)
Na Wikipedii jsem působil v r.2014, krátce předtím než jsem narazil na vagonweb a na sci-fi řazení. Kamarády mám ve škole,..

A vůbec - s Chorvatskem přišlo Strašidlo. Já s nějakým Chorvatskem vůbec nepočítám...
Bpee - 27. 03. 2019 21:47
Bcmpz242 a když bude mít zájem málo lidí, můžou jet třeba jen 2 vagony je opravdu jedinečná logika. >:D<

Fakt si zkus najít jiný zájem, třeba čtení Wikipedie, zpráv nebo chození ven s kamarády. Tam se dozvíš, že každý normální člověk má normální potřeby, sny a touhy, třeba někam cestovat, mít nějaké své soukromí, nebo možnost volby. To, že Ty nemáš potřebu, sen nebo touhu cestovat do zahraničí nebo se rozhodovat mezi autem a vlakem neznamená, že je musíš ostatním zakazovat. To je spíš myšlenka hodná zabanování.

Když teda úplně pominu fakt, že ani té železniční dopravě nerozumíš prakticky vůbec. Ale co, až budeš žít rok sám, budeš pracovat a nebudeš mít jiné peníze, než ty, co si vyděláš, tak pochopíš, jak život funguje a že ta Tvá představa nefunguje vlastně vůbec. smiling smiley
Strana: 35 z 54 Předchozí První 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Poslední Následující

Vaše jméno:
Váš email:
Předmět:
Přílohy: Přiložit soubor
  • Platné typy příloh: jpg, jpeg, pdf, gif, png
  • Žádný soubor nesmí být větší než 300 KB
  • Všechny soubory nemůžou mít dohromady více než 2.93 MB
  • Můžete přiložit ještě 200 soubor(y|ů)
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
  *******   ********  **    **  **     **  **       
 **     **  **         **  **   ***   ***  **       
 **     **  **          ****    **** ****  **       
  ********  ******       **     ** *** **  **       
        **  **           **     **     **  **       
 **     **  **           **     **     **  **       

www.vagonweb.cz

This forum powered by Phorum.