|
 |
|
 |
|
 |
Téma: |
 |
Vymýšlíme si řazení (1334 Příspěvků) |
 |
|
Strašidlo - 09. 04. 2019 14:29
|
|
|
Jo jinak furt chceš tu pojebanou rakouskou soustavu i v ČR? 25kV 50Hz je mnohem lepší než ta rakouská 
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 09. 04. 2019 14:19
|
|
|
Pechar: A nevím, proč děláš takovou vědu z toho, že Čaputovou zvolili prezidentkou. Je to hlas slovenského lidu a ti co ji volili, tak ví proč. Mi se to taky nelíbí a neřeším to. Jo jenom by mě zajímalo jestli to co říkáš, myslíš vážně.
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 09. 04. 2019 14:15
|
|
|
Bpee: Já s tebou souhlasím, že osobní vlaky mezi Kolínem a Brnem jsou fakt blbý nápad.
Teď k vozům: Třeba v mém oblíbeném Rusku  jestí 4krát rekonstruované vozy a dnes umí jet 200, vydrží podmínky na Sibiři, které jsou vlivem globálního oteplování stále drsnější, tak proč nepředělat A149 na Aee140. A já nevymýšlím rekonstrukce z Bee238.
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Strašidlo (09. 04. 2019 14:16).
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 09. 04. 2019 14:13
|
|
|
Bpee, asi takhle.
1. jsi mě vůbec nepochopil
2. když už tak 100 Bmpz, vozů Bmz256 bude 70 a všechny jezdit vnitrostátně(včetně některých rychlíků Olomouc-Krnov-Opava)
2b. Pozůstatky Bmz ex ÖBB budou omlazeny v duchu Bmz235 mod. a přeznačeny na Bmz246.
3. Slovenská strela a Košičan jezdívaly komerčně, na náklady ZSSK.
3b. Od 1.4. ale nevím, co to je Slovensko...
4. Velký, pětivozový panter vznikl pro současné potřeby tratě 323. Pro budoucí potřeby v dnešním "moravskoslezském" kraji je vozidlo v přípravě. V každém případě bude menší než 550.
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 09. 04. 2019 14:07
|
|
|
Pechar:
1. Ty slovenské vozy tam jsou jen proto, že jsou lidé na ně zvyklí a že ČD prostě nemají neomezené množství vozů.
2. Nevím, proč to chceš mít pojmenované jako České Státní Dráhy, když každého vola napadne, když všude píšou NÁRODNÍ DOPRAVCE, že to nebude soukromá společnost.
3. České dráhy na financování Ex2 musí mít nějaký podíl, když tam občas jedou i české vozy. KLIK
|
|
|
|
|
|
Bpee - 09. 04. 2019 12:08
|
|
|
Ne asi, ČD mávnutím proutku vyčarují stovku Bmz, tak proč používat slovenské soupravy.. nebo se rekonstruují už jednou rekonstruované 50 let staré vozy. >:D<
Mám (pracovně) co dočinění se skutečným řazením vlaků, tak bych vám tu asi nepsal blbosti, ne? Vážně vás baví trávit čas vymýšlením naprostých nesmyslů? Když jsem byl ve vašem věku, nikdy by mě nenapadlo v řazení počítat s modernizovanými Bajkami, nanejvýš jsem si domýšlel další rekonstrukce Aee/Apee/Bee/Bpee, ale to bylo v době, kdy se tyto rekonstrukce ještě prováděly, ne 20 let poté. Když už si s tím dáváte takovou práci, tak uvažujte reálně - pětivozový panter je třeba dobrý nápad, ale pro vlaky, kde je po přepravě taková poptávka, což v Česku už není krom Prahy asi nikde. Stačí se podívat na mapu, jak velká města leží na trati mezi Kolínem a Brnem a připočíst si obsluhu rychlíků. K naprosto nepochopitelném a neobhajitelném řazení už se pak nebudu vyjadřovat vůbec, to je jak do dubu...
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 09. 04. 2019 08:52
|
|
|
Slovenské?
To je naprosto samozřejmé, přece jim to nebudou financovat ČSD...
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 09. 04. 2019 07:36
|
|
|
Pechar: Žádný rozdíl mezi současnou R61 a tím co jsem vymyslel není. Ano, spletl jsem si Beroun a Benešov. A 2 Bmz jsou dobré. Jinak 5ti vozový panter se hodí spíš do Středních Čech, do Moravskoslezského kraje stačí 4vozový (Škodovka ho může vyrobit, nabízela ho ČD). Samozřejmě, že vlak 100000 není můj, spojení z Paříže do Warszawy mě nezajímá, to bych letěl letadlem. A když narážíš na používání českých vozů, tak na EC 172/173 Hungaria budou maďarské vozy a na Ex2 naopak slovenské.
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 08. 04. 2019 19:50
|
|
|
To R61 moc nechápu(v čem je rozdíl). Ex6B mi připadá oddílově přemrštěný(jedno Bmz je nadbytečné) a v Ex7 Budvar máš holínku - do Českých Budějovic se jezdí tudy, ne přes Beroun(přes ten se jezdí do Protivína).
Ten vlak č. 100 000 nemůže být tvůj - není tam žádný český vůz...
A pamatuji i na Ostravu a okolí. Takže tady máte "panter" s 382 místy 2.třídy. Ale i 18 místy 1.třídy. Nasazení je jednoduché - velmi frekventované nebo dlouhé zastávkové vlaky...(Kolín-Havlíčkův-Brod-Brno apod.)
|
|
|
Přílohy:
eské dráhy elektrická jednotka 545.png (14.4 KB)
|
|
 |
|
 |
|
Strašidlo - 08. 04. 2019 16:41
|
|
|
R61 ODIS, Ex6B Západní Expres (Praha - Cheb) a Ex7 Budvar.
Tohle je vlak s číslem 100000  ve sci-fi řazení. PS: nic pro Pechara. PS2: není můj
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 06. 04. 2019 18:56
|
|
|
Výjezdními na obě strany.
Mě by rekonstrukce Aee145/152 na Aee140 v principu nevadila, protože Aee145/152 má souvislost s A149, a ne s Bee272(ze kterých jsou pouze okna).
Nemýlíte se, skutečně jsem už poslal další vozidla, včetně vozu Az172 - nahrazuje A149, ale cestující si mohou vybrat mezi velkoprostorem a oddílem...
Taky ale s reko Bee273. Nově má tato řada nejen klimatizaci, zásuvky 230V a Wi-fi, ale i 1 místo na kočárek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strašidlo: já jen, že vlaky do "Sebíkov hl.n." jsou podobně neskutečné, jako Pecharovy vlaky do zahraničí s výjezdními vízy...
Jo a smazal jsem dalších 50 000 vlaků vytvořených v roce 2017 a dřív.
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 06. 04. 2019 13:53
|
|
|
Já dělám skutečné řazení.
|
|
|
|
|
|
Bpee - 06. 04. 2019 13:46
|
|
|
Protože to jsou vozy z let 1967-1973, rekonstruované okolo roku 2000. ČD mají nějakou koncepci obnovy vozového parku, kraje zase mají nějaké koncepce obsluhy svých oblastí a nikdo nepočítá, a ani počítat nechce, s modernizací takto starých vozů. Nikdo snad v celé Evropě, Poláci jsou v tomto trochu mimo, ale opravdu nikdo není tak chudý, aby musel rekonstruovat 50 let stará vozidla. A na co taky?
Když už chceš dělat řazení, tak buďto přispěj do plánované tvorby reálného řazení, nebo si třeba zjisti kolik nových vozů ČD objednávají, kolik kde teoreticky můžou získat a na tom základě vytvoř nějaký velký projekt "řazení 2023".  Ale rekonstrukce z Aee 152 na cokoliv jiného je nerentabilní nesmysl. A věř mi, že vím, co píšu. 
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 06. 04. 2019 10:48
|
|
|
Já vím kolik vozů existuje. Ale nevím, proč by nemohl být Aee152 rekonstruován na Aee140. A dokoupit další vozy není problém.
|
|
|
|
|
|
Bpee - 06. 04. 2019 10:42
|
|
|
Jo, troufnu si říct, že moje. Jednou jsem Ti ale napsal hodně rozsáhlý příspěvek o tom, proč tomu tak je a Ty jsi na něj moc nereagoval...  prostě nelze ignorovat realitu, to je první zásada. Pročíst si, kolik vozů existuje, jak jsou na tom ČD s objednávkami vozidel, jak vypadá jejich rozsah provozu, kde kolik lidí jezdí, zda v dané relaci má smysl jet vlakem nebo už ne. Tím se vyhneš spoustě nesmyslů, jako je zbytečně velká souprava, nereálné rekonstrukce (Bmz na Bdmpz/Bhmpz beru, ale další modernizace Aee 152 nebo Bee 272 už se určitě konat nebudou), že budeš mít v řazení víc vozů, než existuje, že trasa bude nesmyslná... a pak se nestane, že Tvé řazení někdo nazve, že je nesmyslné. 
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 06. 04. 2019 07:54
|
|
|
pd: Dávají tu něčí vlaky smysl?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No co by, ty tvoje vlaky jsou stejně skutečné jako vlaky nějakého dítěte... Nebo možná lépe řečeno: jsou stejně nesmyslné.
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 05. 04. 2019 17:58
|
|
|
Co? Všechny moje vlaky jsou v ČR!
|
|
|
|
|
|
Bpee - 05. 04. 2019 11:42
|
|
|
Jako bys ty byl někdo jiný...
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 04. 04. 2019 18:00
|
|
|
Mě osobně vadí nějaké to dítě co vymýšlí vlaky se smyšlenou žst. "Sebíkov hl.n." - a ještě nevymyslel nic skutečného...
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 04. 04. 2019 07:37
|
|
|
pd: Je pěkné, že jsi smazal 6000 vlaků, ale ty co jsem chtěl, abys smazal jsi nesmazal. Odkazy k nim dostaneš spolu se sci-fi vozy v na mail vagonweb@vagonweb.cz bo tady jsem to dal asi 5 kraát, ale v tom bordelu to nenajdeš.
|
|
|
|
|
|
Baal - 04. 04. 2019 00:09
|
|
|
Re Pechar:
Já vycházel z vozů co jsou momentálně k dispozici, rozhodně s IC bych nestavěl v pětitisícovém Chlumci, nebo vesnici Starkoč.
V úseku Cheb - Praha bych jel jako západní Expres, mezi Prahou a Hradcem bych stavěl jen v Poděbradech i když se nabízí i možnost jet přes Pardubice. Na trati 032 bych zastavil jen v České Skalici (vazba na Náchod a dál) a v Kostelci což je největší město mimo Jaroměř a Trutnov a navíc tam je vazba IREDO na Hronov a Úpici.
Pokud bych mohl brát sci-fi vozy tak by to vypadalo takto:
IC
R
Pro pd:
Zrovna ten EC 564 je totální blbost, protože ten vlak by se nemohl pohybovat když mu dá 2 řídící vozy a jeden ještě naruby :D
Bejt tebou tak bych klidně to sci-fi řazení jednou za měsíc kompletně promáznul, beztak ty vlaky co tam jsou většinou jen pro ukázku.
Jinak vytvořil jsem avatar pro najbrtovou regínu, která najde uplatnění i v klasickém řazení a pro 151 005-1 s blesky do sci-fi řazení.
|
|
|
Přílohy:
151 005-1a.png (16.1 KB)
814-a.png (5.3 KB)
|
|
 |
|
 |
|
Pechar146 - 03. 04. 2019 19:42
|
|
|
Ale lepší něco než nic...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Smazal jsem asi 6000 vlaků ve sci-fi řazení, které vykazovaly výrazné známky nesmyslů. Jestli někdo bude postrádat nějaký smysluplný vlak, tak se omlouvám, ale když se kácí les, tak létají třísky...
Jenomže i těch 6000 vlaků je malý zlomek celkového množství a nic moc to neřeší..
|
|
|
|
|
|
 |
|