|
 |
|
 |
|
 |
Téma: |
 |
Vaše návrhy a názory na kompletní rekonstrukce tratí v ČR (74 Příspěvků) |
 |
|
Pechar146 - 18. 06. 2019 13:56
|
|
|
To nevím, asi proto že není malý, a celkem dobře dostupný.
|
|
|
|
|
|
Jura - 18. 06. 2019 13:55
|
|
|
Proč všichni všude rvete ten Šumperk 
|
|
|
|
|
|
Firebird96 - 16. 06. 2019 14:43
|
|
|
Můj Ex jede teda takto Praha - Hradec Králové - Šumperk - Bruntál - Krnov - Opava západ - Ostrava hl.n. využívá plně všech mých návrhů na rekonstrukci daných tratí. Přes Olomouc to bude asi o půl hodiny delší.
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 16. 06. 2019 14:20
|
|
|
To znamená, že vysokorychlostní expres s rychlostí 200-250 km/h bude z Prahy v Olomouci za necelé 2 hodiny?
To bych býval z Karlštejna v Krnově za takové 3 hodiny(polovinu současného stavu).
Kolik by jezdil expres Bohemia (Cheb-Plzeň-Beroun-Praha hl.n.-Nymburk-Hradec Králové-Zábřeh-Olomouc-Ostrava-Bohumín-Český Těšín-Návsí)? Zastavoval by pouze ve zmíněných stanicích.
|
|
|
|
|
|
Firebird96 - 16. 06. 2019 13:45
|
|
|
Počítal jsem jízdní dobu a vychází to na na 2 hodiny a 40 minut pro vlaky kategorie Ex mezi Prahou a Ostravou přes Hradec Králové.
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Firebird96 (16. 06. 2019 13:45).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tunel Šumperk - Rýmařov je konečně originální myšlenka, ale stavět 20 km tunel spojující města s 25 000 a 8 000 obyvateli, tak na to nemají ani ve Švýcarsku, ani v Číně. Problém je, že ten tunel neleží na žádné trase, Praha a Ostrava má spojení jinak a takový tunel by stávající stav nijak nevylepšil. Nanejvýš by se dosáhlo podobné jízdní doby, jako trať vedená mimo tunel v mnohem lepších podmínkách. Takže poměr cena/výkon pro takový tunel vychází dost bídně..
|
|
|
|
|
|
Firebird96 - 11. 06. 2019 20:50
|
|
|
Šumperk je město na trase Praha - Hradec Králové - Letohrad - Hanušovice - Bludov - Šumperk - Bruntál - Krnov - Opava - Ostrava - Čadca - Žilina - Poprad - Košice.
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 11. 06. 2019 08:18
|
|
|
Ta byla taková střízlivá, reálná. Firebird to vzal hodně radikálně...
To by mohl, když už je v tom, vyprojektovat VRT Praha-Lysá nad Labem-Hradec Králové-Choceň-Olomouc-Prostějov-Vyškov-Brno-Břeclav. Ta by mě zajímala...
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 11. 06. 2019 07:35
|
|
|
Tyhlety návrhy fakt nemají na moji rekonstrukci tratě 310 
|
|
|
|
|
|
Jura - 10. 06. 2019 22:20
|
|
|
To si myslíte že Šumperk je nějaký super město nebo co? Na co zdvojkolejnění na co 200 km/h, co by jste udělali s Bludovem, Postřelmovem a zastávkou v Zábřeze? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pechar: ty taky srovnáváš jabka s hruškama. Jedna věc je, jak dlouho trvá stavba a druhá věc, jak dlouho se o tom mluví, než se začne stavět. To trvalo dost dlouho i tenkrát. Čímž teda nechci říct, že by nebylo záhodno zvlášť tu přípravnou fázi trochu zrychlit...
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 10. 06. 2019 18:38
|
|
|
Šumperk...
Taky by mohl jet přes nově vybudovaný úsek 292 Zlaté Hory-Mikulovice, u Krnova jet obnovenou Cvilínskou spojkou a po 310 jet dál. Tam buď standartně skončit na Východě, nebo zastavit na Západě a jet dál do Ostravy...
Do května jsem takhle plánoval odklánět Košičan, aby nepřekážel na koridoru...
|
|
|
|
|
|
Firebird96 - 10. 06. 2019 18:25
|
|
|
Pokud vám zatím moje návrhy připadají dost obyčejné tak jste ještě neviděli co plánuji udělat s Jeseníky. Mám navrhnutou trať do Šumperka. Ale jak ze Šumperk a dál? Kudy? Jasně Ex to může stočit na Olomouc a z Olomouce přes spojky v Dluhonicích pokračovat na Ostravu. Ale to bych nebyl já abych nepřišel na něco tak revolučního, že si to dovolí jen v Rakousku, Švýcarsku a Číně. Téměř 22 kilometrů dlouhý tunel Šumperk- Rýmařov. Na něj pak navazuje most a další tunel délky přibližně 6 kilometrů. Stoupání pouhých 8 promile. Takže optimální i pro nákladní vlaky. [ mapy.cz]
|
|
|
|
|
|
Firebird96 - 10. 06. 2019 18:07
|
|
|
A zde je poslední úsek první části magistrály A to Dolní Lipka - Šumperk. Ten je navrženy částečně jako novostavba a částečně jako modernizace trati na stávajícím tělese. K tomu bude zdvojkolejněn úsek Zábřeh na Moravě - Šumperk.U Bludova bude vybudován nejspíše mimoúrovňový rozplet. Maximální rychlost je až 200 km/h. [ mapy.cz]
|
|
|
|
|
|
Firebird96 - 10. 06. 2019 17:47
|
|
|
Zde je pokračování mojí magistrály. Úsek Letohrad - Dolní Lipka. Cílem bylo optimalizovat vedení trati v terénu za účelem dosažení co nejvyšší maximální rychlosti. Tento úsek má zároveň velké množství dlouhých tunelů.Předpokládaná maximální rychlost až 160 km/h. [ mapy.cz]
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 10. 06. 2019 08:59
|
|
|
Firebird96: výborné, jen tak dál! Jsem nadšen.
Strašidlo: Od včerejška je na 310 nějaké "škatulata, hejbejte se" s jízdou vlaků. Jen jsem nepochopil jaké...
Věřili by jste, že nynější 310 a část 292 se stavěly 2 roky?(1870-1872).A trať Smíchov-Plzeň se stavěla 1857-1862 - 5 let? Přičemž koncese byla vydána 1854?
Mezi Vídní a Břeclaví se jezdilo za 2 roky(1837-1839) a 1841, za 4 roky, byla železnice v Olomouci? Za deset let, 1847, byla trať v Bohumíně?
Tady se už od roku 2010(kdy se mělo začít stavět) mluví o tunelu Praha-Beroun. Loni v lednu se už po něm mělo jezdit. Řekl bych, že v takovém případě je VRT do Ruzyně a Kladna, ani nemluvě o Drážďanech, citlivě řečeno, velmi vzdálená budoucnost... 
|
|
|
|
|
|
Firebird96 - 09. 06. 2019 18:55
|
|
|
Tady vám dávám svůj návrh na modernizaci trati 021. Která je součástí Severovýchodního koridoru Hradec Králové - Letohrad - Šumperk - Bruntál - Opava - Ostrava. Konkrétně úsek Týniště nad Orlicí - Letohrad jako navazující na modernizaci trati 020 Hradec Králové - Týniště nad Orlicí. [ mapy.cz]
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Firebird96 (09. 06. 2019 18:56).
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 04. 04. 2019 13:31
|
|
|
Pechar na diskuzi o sci-fi řazení nakousl něco o trati 310. Tabulku s rychlostmi dám do cloudu. V dokumentu můžete komentovat.
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Strašidlo (04. 04. 2019 13:52).
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 24. 02. 2019 08:23
|
|
|
Tato diskuze ještě neumřela, to se nebojte. Pracuju na návrzích rekonstrukcí tratí s rychlíkovým provozem. Budou tam skoro všechny tratě, vyjma trati Plzeň - Domažlice - Furth im Wald, tam má být 200. Až bude hotový, dám to do cloudu a pošlu odkaz.
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Strašidlo (24. 02. 2019 08:23).
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 15. 01. 2019 16:56
|
|
|
Pechar146: Já tě nechci nijak urazit, ale když jsem před nějakou dobou začal psát na Vagonweb, tak ses mi jevil jako někdo kdo to vylepší. Ale ty to většinou bohužel kazíš  . Možná to myslíš dobře, ale to co tu píšeš, naznačuje opak. Totéž mi udělal Donald Trump. U něj jsem si taky myslel že tu USA, která se topí ve sračkách z těch sraček vytáhne. Opak je bohužel pravdou, on ji do těch sraček ještě víc zadupává.
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Strašidlo (15. 01. 2019 16:56).
|
|
|
|
|
|
Strašidlo - 15. 01. 2019 16:49
|
|
|
Až na ty tvé problémy s mezinárodní dopravou to ujde, i když já to mám lepší to se vsaď. Mimochodem, ta bobina na tom rychlíku do Drážďan to zabíjí. Nebo spíš ten vlak zabíjí tu Bobinu.
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Strašidlo (15. 01. 2019 16:50).
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 15. 01. 2019 14:10
|
|
|
Jak vypadá jízdní řád?
Můj návrh Trvalého jízdního řádu vypadá přibližně takhle(na řazení se stále pracuje)...
Za povšimnutí stojí R 350, nyní R 1133. Mezistátní vlaky mají čísla 900-943. I v okolí Olomouce by vlaky měly linky "P"-příměstský
|
|
|
|
|
|
Pechar146 - 21. 11. 2018 18:56
|
|
|
Já osobně proti Přerovu nic nemám, ale za předpokladu, že by vlaky neměly úvrať
|
|
|
|
|
|
vlacky - 21. 11. 2018 18:10
|
|
|
Sice je to trochu z cesty, ale zajímalo by mě, jestli jste rádi, že do Přerova jezdí málo vlaků nebo zda byste byli radši, kdyby jich přes Přerov jezdilo víc. Teď mám na mysli hlavně vlaky Olomouc-Ostrava. 
|
|
|
|
|
|
DJ Sobieski - 21. 11. 2018 10:17
|
|
|
Trať 310 mám kompletně projetou od Opavy po Olomouc. A neumím.si dost dobře představit, který strojvedoucí by sdílel tohle nadšení, kdyby s nějakým rychlíkem musel dělat v jednotlivých úsecích takové rychlostní rozdíly tj plyn-brzda apod. Kde by se dalo hovořit o 160 km/hod, tak pouze mezi Krnovem a Opavou Západem. Před východním nádražím je táhlý levotočivý oblouk skoro 160 stupňů a zdejší terén je stavěn tak na stovku maxáč. Mezi Krnovem a Olomoucí je to samý oblouk a hlavně od Zátoru resp Brantic do Valšova a od Moravského Berouna pomalu až k Hlubočkám to jsou husté lesy, nejichž větve zasahují do profilu tratě a občas nějaká pohladí projíždějící vlak. Optimalizace tratě by na místě byla, ale když jsem viděl, jakým způsobem a systémem SŽDC revitalizujr a modernizuje trať (svršek, spodek apod), tak si nedělám iluze o ucelenosti rekonstruované tratě do roku 2030. Je tam dost špatně dostupný terén, ostré a četné oblouky, a tunely mezi Moravským Berounem a Hrubou Vodou - (1x) - Jívovou - (2x) - - Smilovem. A jeden tunel mezi Miloticemi a Bruntálem, kde je trať situovaná na kopci.
Odstřel skal by za prvé byl nákladný, zdlouhavý, a hlavně by narušil ráz krajiny, a upřímně jsem za ty tunely rád. Kromě úchvatné krajiny lesů a přírodní scenérie umocněné za slunočného počasí mají tunely své kouzlo. Jsem pro menší srovnání tratě. Napřímení v rámci grologických a te4énních možností, modernizace, ať už s elektrifikací nebo bez (dost vysoké riziko četných trakčních poruch v důsledku pádu stromů na trať). A rychlost 130 - 140 km/hod maxáč.
Především by se teď měly řešit koridorové tratě tj optimalizace úsrku Ústí nad Orlicí - Choceň, triangl Přerov Dluhonice, Přerov Prosenice a spojka Dluhonice Prosenice. reko ŽST Česká Třebová, Pardubice.
Výh Dluhonice by se klidně.mohla ztušit resp udělat jen dvě hlavní koleje popř dvě odstavné koleje pro případné předjíždění, upravit polohu výhybky pro přwjezd 1TK - 2TK, spojkovou kolej Dluhonice Prosenice zachovat jednu vzor Polanka nad Odrou Ostrava Vítkovice s tím, že se napojí na širé trati. Ne až v Dluhonicích resp Prosenicích. Tím pádem by Prosenice mohly být.pouze jako zastávka s bočními nástupištěmi, nebo zachovaná stanice s ostrovním nástupištěm a vnějšími objízdnými kolejemi. Toť vše.
|
|
|
|
|
|
 |
|