Uživatel: Přihlásit se Vytvořit nový profil
Akce: Nové téma Náhled pro tisk RSS Nové příspěvky
Vyhledat
Navigace: Hlavní stránka >> Diskuze o železnici >> Cestování, fotografování, zábava
Téma:
Bezdomovci na železnici (a vůbec...)   (14 Příspěvků)
Anonymní uživatel - 12. 01. 2010 16:23
Halooooo
Všude jen slyším vyhánět,vyhánět,vyhánět. Neříkám, že bych nevyháněl(naopak), ale napadlo mě alternativní řešení tak jsem ho zde prezentoval. Pokud máte k mým příspěvkům námitku tak jí sdělte,od toho se to jmenuje diskuse nebo forum, ovšem nevidím pointu proč na začátku každého vašeho příspěvku je nějaká nadávka...

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Sova (12. 01. 2010 16:24).
Halooooo - 10. 01. 2010 15:46
Vy jste pořád velmi pozadu, nádraží se musí zmodernizovat, a pomocí kamerového systému sledovat situaci a nezvané smrdící hosty, hned z nádraží vykázat! >:D<
Anonymní uživatel - 10. 01. 2010 11:32
pd má zase pravdu v tom,že pokud by na nádražích byly non-stop hlídky, co by bezdomovce vyhazovaly tak by taky zmizeli. Já jen chtěl (trochu idealisticky) zkombinovat "odstranění" tohoto problému s využitím prázdných prostor...
Anonymní uživatel - 09. 01. 2010 22:52
Tentokrát s pd nesouhlasím, páč by se tam ti bezdomovci pořád vraceli...
kraken - 09. 01. 2010 20:23
Dobré argumenty, pd. Ale Sova a já jsme to mysleli pro ty, co nebudou "obtěžovat", tedy že nebudou na cestující jakkoliv útočit a poškozovat zařízení. Ti, co by tohle, co jsem zmiňoval výše, dělali, tak ti by byli vykázáni.

Souhlasí to?

Železnice není charita, když chce ale aspoň nějak zalepit tuhle díru, musí být taky trochu solidární, ne? Každý by měl být solidární. Kdo takový nebude, nezaslouží si nic dobrého.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil kraken (09. 01. 2010 20:25).
pd - 09. 01. 2010 19:32
Proč by měla železnice suplovat sociální služby? Řešení bezdomovců na nádražích je jedno: vystrnadit je odtamtud. Mají možnost jít přespat do azylových center (pokud snad mají malou kapacitu, tak by se o to měl v prvé řadě postarat stát o nápravu, ne železnice).

Kromě toho, ty podmínky, co tu vypsal Sova, by 99% z nich nedodržovalo. A ještě po nich chtít práci, tak na to zapomeňte.. Oni se zdržují na nádražích právě proto, že je tam k dostání levný alkohol, že je tam spousta lidí, tudíž vhodné podmínky na žebrání, že je tam relativně teplo a že je vcelku nikdo nevyhání.
kraken - 09. 01. 2010 13:29
Se Sovou tentokrát souhlasím.

Strejcekms má tentokrát taky pravdu.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil kraken (09. 01. 2010 13:30).
Anonymní uživatel - 08. 01. 2010 22:39
Sova: Neznám nádraží ve Vítkovicíh, ale tvé argumenty mě zdá se přesvědčily.(tu)
Anonymní uživatel - 08. 01. 2010 22:24
Halooooo
Byl to pouze příklad, nikoliv zadání stavební firmě, to za prvé. A za druhé, co tam nahoře bude až to zrekonstruují?
Halooooo - 08. 01. 2010 19:04
Ty ses snad zbláznil ty debílku, to nádraží potřrebuje rekonstrukci/modernizaci, a ne z něho dělat ubytovnu!
Anonymní uživatel - 08. 01. 2010 17:43
Ono třeba Vítkovické nádraží je v otřesném stavu, to zastavění bývalého schodiště je jak pěst na obě oči :( A vrchní patro je i s bordelem uzavřené, přičemž jedinný přístup je z nadchodu a tam je to trvale zamčené. A tak se nabízí, co takhle (po domluvě na spolufinancování s městem/krajem/státem/EU a ja nevim čím) vybavit ty opuštěné prostory postelemi, nějakou koupelnou se sprchou a dovolit tam bezdomovcům přespávat za podmínek, že:
-nebudou pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek(či jak se to píše)
-nebudou žebrat ve stanici a v jejím nejbližším okolí (řekněme aspoň 200metrů)
-budou udržovat pořádek a klid
-denně budou 2hodiny vypomáhat na stanici pokud si to ČD alespoň den dopředu vyžádají(třeba úklid stanice, nebo jak dnes ometávání vekslí).
-přihlásili by se místnímu úřadu a ten by jim přes nějaké pracovníky dával podporu, s tím, že z části peněz by jim hradil "ubytování"...
Myslím, že za teplo, možnost se umýt a dobře vyspat by jim ty podmínky stály. Navíc by tam mohla být zřízena i nějaká pobočka nějaké organizace co by zajišťovala čisté oblečení a teplé jídlo smiling smiley
A bezdomovci by byli spokojení a ČD by se jich "elegantně" "zbavili"...
Anonymní uživatel - 08. 01. 2010 14:41
Kdyby byly peníze, tak bych jim koupil nějaké to slušné ubytování, ale nejsou...
Anonymní uživatel - 08. 01. 2010 13:20
Inspirace na Zelpage.cz že?:D
kraken - 08. 01. 2010 11:01
Tak tohle už tu dlouho chybělo. Bezdomovci jsou zvlášť v Česku velmi vážný problém, který se dříve nebo později bude muset řešit.

Tohle se bude řešit zvlášť obtížně eye rolling smiley

Chtěl bych se s vámi podělit o nápady, jak tenhleten čerchmantský problém vyřešit. Zajímá mě tu hlavně názor administrátora (pd).

Vaše jméno:
Váš email:
Předmět:
Přílohy: Přiložit soubor
  • Platné typy příloh: jpg, jpeg, pdf, gif, png
  • Žádný soubor nesmí být větší než 300 KB
  • Všechny soubory nemůžou mít dohromady více než 2.93 MB
  • Můžete přiložit ještě 200 soubor(y|ů)
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
       **  **     **   *******   ********         ** 
       **  **     **  **     **  **     **        ** 
       **  **     **         **  **     **        ** 
       **  *********   *******   ********         ** 
 **    **  **     **         **  **         **    ** 
 **    **  **     **  **     **  **         **    ** 

www.vagonweb.cz

This forum powered by Phorum.