O založení této diskuse jsem přemýšlel již delší dobu. Nevěděl jsem, kam to mám zařadit, tak jsem to nakonec po delším přemýšlení zařadil do sekce "Cestování, fotografování, zábava". Vzhledem k tomu, že vandalové (a obzvlášť ti, co čmárají sprejem po stěnách) jsou mezi železničními fanoušky a vůbec mezi všemi velmi žhavým tématem, rozhodl jsem se založit tuto diskusi.
No, nebudu se již příliš rozepisovat a dám vám všem volný prostor na to, abyste o tom mohli klábosit.
Ačkoliv jsem obvykle celkem tolerantní, pokud jde o obsah příspěvků, tak tady musím udělat vyjímku:
Nevkládejte sem fotky počmáraných nebo posprejovaných vozů!
Jde o to, že pro ty tupé mozky je to dobrá reklama, která je jen povzbudí k dalším výtvorům.
No a k tématu: možná se mnou nebudete někteří souhlasit, ale já mám takový pocit, že pro některé fanoušky železnice se vandalismus stal paradoxně vítanou záležitostí. Jako takové "zpestření" provozu v záplavě jinak unifikovaných nátěrů. Dá se to snadno sledovat, dá se o tom snadno debatovat a na závěr se to odsoudí.. Jinak si ten zájem (i v jiných diskuzních fórech) moc nedovedu vysvětlit.
Já bych to nebral jen o sprejerech, ale i o cestujících kteří se ve vlaku neumí chovat a dělaj bordel kde se dá a pak si stěžují na dráhy že ve vagonech neuklízejí a že se o ně nestaraj -no bodť jo když si nějakej kretén sedne v koženkovém Béčku a klíčema tam reje do sedadel. Pak se nedivte že jeto samá záplata....