|
 |
|
 |
|
 |
Téma: |
 |
GVD 2014 (17 Příspěvků) |
 |
|
Anonymní uživatel - 21. 11. 2013 18:40
|
|
|
Jo, nějak jsem to přehlédl :D Nevadí
|
|
|
|
|
|
vantju - 21. 11. 2013 18:38
|
|
|
To už je snad měsíc. :D
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 21. 11. 2013 18:34
|
|
|
Tak podklady už jsou venku, bude opět fungovat nějaké rozdělení různých vlaků na sepsání do řazení zde na webu?
|
|
|
|
|
|
vantju - 19. 11. 2013 20:52
|
|
|
Nejsou podklady.  Bohužel.. poslední dobou to jde dost pozdě a když není z čeho čerpat, tak se řazení samo neudělá. 
|
|
|
|
|
|
David - 19. 11. 2013 19:00
|
|
|
vantju: A neplánujete už na web dát alespoň řazení EC, IC, EN a Ex na GVD 2014?
|
|
|
|
|
|
vantju - 19. 11. 2013 14:49
|
|
|
Ano, bude to snad co nejdřív. Je mnoho povinností, ale málo času a nálady dělat něco jiné, než jen spát.
Upraveno 1krát. Naposledy upravil vantju (19. 11. 2013 14:49).
|
|
|
|
|
|
David - 18. 11. 2013 20:56
|
|
|
Zdravím, neplánujete aktualizovat popisy vozů ČD?
Děkuju
|
|
|
|
|
|
vantju - 17. 11. 2013 14:20
|
|
|
Přijde Ti, že se na fóru o osobních vozech dozvíš, co budou jaké lokomotivy tahat?
|
|
|
|
|
|
zimek rostislav - 17. 11. 2013 10:35
|
|
|
jaké vlaky budou tahat lokomotivy 150 a 151?
|
|
|
|
|
|
zimek Rostislav - 17. 11. 2013 10:33
|
|
|
dobrý den bude lokomotiva 151 tahat Ex detvan?
|
|
|
|
|
|
vantju - 13. 10. 2013 21:32
|
|
|
Ten útlum nastal koncem 90. let... ano, jízdní vlastnosti jsou vynikající, ale pro mě, jako cestujícího, co v tom tráví minimálně hodinu denně to je děs. Zítra jedu do školy vlaky 3305 + 2837, jízdní doba 55 minut a v obou případech 460. Sedět skoro hodinu na koženkových lavicích v rozpáleném voze, který se od výroby v 70. letech nijak nezměnil, do toho ještě profukující okno... při představě, že kdyby kraje pár let zpátky neuzavřely smlouvu s ČD a bylo vyhlášeno klasické VŘ na linku Přerov - Bohumín, tak bych se vezl v nějakém Flirtu, nebo podobném. Ale ne, smlouva byla uzavřena s ČD a já musím jet 40 let starým panťákem, který svou kulturou cestování nedosahuje na nic, co na západ od nás jezdí.
|
|
|
|
|
|
DJ Sobieski - 13. 10. 2013 14:31
|
|
|
Pantografy ř. 460 sice už mají svoji životnost skoro za sebou, ale ještě jsou velmi spolehlivé a navíc jsou schopny daleko rychleji udělat úvrať resp obrat ve stanicích. Takže to, že ČD začaly s postupným útlumem je velmi špatná zpráva.
|
|
|
|
|
|
vantju - 13. 10. 2013 10:07
|
|
|
Já nevím, co to tady plácáte, ale žádná ramena se neruší, rychlíky Brno - Šumperk budou jezdit po dvouhodině a v současných časech se budou v Zábřehu odpojdovat vozy a pokračovat do Jeseníku (tzn. R Zábřeh - Šumperk se prohodí s těmito Jesenickými). Panťáky nikde nic neovládnou, maximálně tak šrotiště (a za to díky bohu), Šumperk - Nezamyslice budou jezdit regiopantery a většinovou vozbu zajistí klasiky Bdt + Bdt 262 + Bdt, proto ten symbol kola.  A krom toho, návrh GVD je venku už od června...
|
|
|
|
|
|
Matěj Vondřička - 12. 10. 2013 22:41
|
|
|
Sakra, to zní hrozně! Zrušení spěšných vlaků Pardubice - Chrudim - Havlíčkův Brod? Ale to Vysočina de facto ztratí alespoň trochu použitelné spojení s Pardubicemi a dále s celými východními Čechy!
Rozlomení linky Brno - Prostějov - Olomouc - Šumperk/Jeseník naprosto zničí relativně pohodlné spojení jesenicka a nemalého Šumperka jak s moravskou metropolí, Brnem, tak dokonce i s nedalekou Olomoucí, což mi přijde naprosto otřesné! Proč se v dnešní době neustále rozmáhá trend roztrhávat vozební ramena, proč sakra nemůžeme umoznit cestujícím přímé spojení, když je to tak snadné! Který z dnešních cestujících, který jede třeba z Brna do Hanušovic (ano, moc jich asi nebude, ale nněkteří se přece najdou) bude mít ty nervy a bude nejprve přestupovat na bůhvíco v Olomouci a potom v Zábřehu na podobný rychlík, který klidně může jet rovnou z Brna. Navíc předpokládám, že se jim to povedlo udělat tak, aby byly časy u přestupování naprosto hrůzné...
|
|
|
|
|
|
DJ Sobieski - 12. 10. 2013 18:43
|
|
|
Mezi Chrudimí a PArdubicemi by se dalo trať označit jako egionální, protože všechny spěšné vlaky byly nahrazeny osobními. Taktéž zredukovali přímé spěšné vlaky směrem do Lihkova a Klodzka.
Největší a neijradikálnější změnou je přetrasování všech vlaků relace Šumperk - Nezamyslice přes Prostějov,. čímž se přelomilo rameno Zábřeh - Přerov. Nově pojedou vlaky pouze v úsek Nezamyslice - Přerov - Olomouc a zpět pod novým číslem 38xx. Novinkou je též úplné ovládnutí osobní vozby pantografy 460, které zajistí 100 vlaků ve zmíněné relaci přes Přerov do Nezamyslic a do Olomouce, rovněž Přerov - Bohumín a část vlaků Nezamyslice - Prostějov - Olomouc - Zábřeh - Šumperk.
Dost ostrý řez je u Regiojetu, který bude mít velký časový posun. V Lichém směru z Prahy o 32 minut, v opačném směru o 47 minut.
LE nebude zastavovat v Pardubicích, a pojede úvratí s 4minutovým pobytem v Přerově. Jeden pár zajistí spojení z Prahy se Starým Městem u Uh Hradiště.
A to je jen pardubický kraj, takže jsem moc zvědav, jak bude GVD vypadat v reálu.
|
|
|
|
|
|
Komín - 12. 10. 2013 17:27
|
|
|
Slyšel sem ale, že to moc nevylepšili, spíš naopak, jak od Chrudimi tak od Hradce jsou v Pardubicích prej dost špatný vazby na EC/IC vlaky na koridoru.
|
|
|
|
|
|
DJ Sobieski - 12. 10. 2013 15:45
|
|
|
Pardubický kraj právě zveřejnil konečný návrh GVD 2013/2014.
Trochu jsem se brouzdal a jsou tam dost velké změny. Oproti GVD 2012/2013 určitě. Najdete tam tratě od 010 po 020, 024, 025, 031, 238, 261 a z dálkových 260 a 270. Opravdu to stojí za to.
[ www.pardubickykraj.cz]
|
|
|
|
|
|
 |
|