Uživatel: Přihlásit se Vytvořit nový profil
Akce: Nové téma Náhled pro tisk RSS Nové příspěvky
Vyhledat
Navigace: Hlavní stránka >> Diskuze o železnici >> Řazení vlaků
Téma:
Razeni v Polsku   (7 Příspěvků)
pd - 31. 08. 2010 22:25
Je to klasický kupejnyj. Jako WLB je proto, že je takto běžně značen v materiálech evropských železnic (nikoliv ex-SŽD). SV je WLA, plackartnyj bývá jako WLC (i když tady by se spíš hodilo něco jako Cc). Když jsem letos začal zpracovávat více vlaků z Ruska a okolních zemí, tak jsem pro "ingoty" už použil tamní značení jako K, Pl, VR atd (v cyrilici), v systému ale zůstaly už z dřívějška ty tři typy CFM s evropským označením. Proto se to označení liší, jiný důvod to nemá. Pro příští rok už to sjednotím.
Radek - 26. 08. 2010 16:12
Rád bych se zeptal, proč je na vlacích 51 a 52 uváděn vůz č. 25 jako typ WLB, když všechny ostatní vozy stejného typu např. vůz č. 26 a další na tomto páru vlaků jsou uváděny jako K. Osobně jsem vozem č. 25 kdysi cestoval z Oknitse do Zhmerynki a připadalo mi to, že to je obyčejný Kupeinyi, jakých je v této části světa spousta. Liší se snad něčím vozy CFM, že byly "povýšeny" na řadu WLB (resp. WLA v případě vlaků 401/402 Prietenia). BTW i Prieteniou jsem kdysi cestoval a byly v ní také obyčejné vozy typu K a jeden SV. Zajímavý byl pouze bufetový vůz typu: "občerstvení jen na stojáka". Všechny ostatní občerstvovací vozy rozchodu 1520, které jsem kdy viděl, byly normáně restaurační.

Že by důvodem bylo písmo? UZ používa cyrilici, takže má K a CB, zatímco CFM by mělo používat latinku, takže K a CB je "přeloženo" jako WLB a WLA? smiling smiley
vantju - 07. 04. 2010 17:33
No, ono třeba kaštan původně vypadal strašně, ale pd byl tak hodný, že mi to upravil, a za to mu já moc děkuji >:D<. A jinak, přidej si mě prosím na ICQ 418733638, pár otázek bych měl. Dík
Anonymní uživatel - 06. 04. 2010 19:47
Ahoj!
Podle papiru PKP (dodatek 2A) Moniuszko bol i mel byt'. Razeni ake bolo na strance, aj take bolo na polskych papirach. Vlak bol zrusen mesiac lebo dva skor novym cestovnym poriadkem.
Neni zac omulvat'!!! To je pekna a velmi dobra robota!!!!!!!!!

Ak mate nejake otazky - prosim pytajte. Budem vediet' - odpoviem.

Upraveno 2krát. Naposledy upravil acatus (06. 04. 2010 19:49).
vantju - 06. 04. 2010 08:36
zdravím!
To řazení jsem dělaj já, za to se omlouvám. Podle papírů DB, řazení DB a stránek intercity.pl měl ten Moniuzsko jet. A ohledně barev se taky omlouvám, co nejdřív to dám do pořádku.
Přeji hezký den
pd - 05. 04. 2010 18:20
Ahoj,
slovenčina ti jde velmi dobře :)
Díky za připomínky, obrázky vozů vyměním. Stanislaw Moniuszko tam byl omylem, bohužel nemám žádné informace o tomto vlaku.
Anonymní uživatel - 05. 04. 2010 16:53
Ahojte,
ako ze sa ucim rozpravat' slovencinu, este nie vsetko rozumiem - prepacte za vsetke chyby. Ak bude problem s komunicaciou - myslim ze mozeme rozpravat' po anglicky...

Mam otazku k razeni vlakov v Polsku. Ako ze som Polak, viem ake je razeni vlakov u nas.
1) Vlak Silesia/Chopin - Luzkove vozne s Krakova v smer Viden a Budapest - to su vozy WLABouz.
2) Vlak Stanislaw Moniuszko - bohuziel je zrusen :(. Ja nieviem nic o tym vlaku, aj na inych polskych forach nic niepocuvame po tymto vlaku. Ale doufam ze na leto bude on jechat'. Razeni teho vlaku je dobre, tak bolo v planovane.
3) Vlak Berlin - Saratov - ruskie vozy WLAB v tymto vlaku su take ak lukovy vuz s Astany (KZH). Farba biela a modra.
4) Vlak Kashtan Berlin - Kiev: v tym to vlaku luzkove vozy Berlin - Kiev su v farbe modrej s zltym pasom pod oknamy. Vozy s simferopola a odesy tez tak su ufarbovane.

Myslim ze to vsetke veci ake som uvpozoroval na Vasej strance. A moja otazka je k vlaku Moniuszko - ci Vy vediete neco o tymto vlaku? Bude on jezdit' v Polsku?

Pekne d'akujem!

Vaše jméno:
Váš email:
Předmět:
Přílohy: Přiložit soubor
  • Platné typy příloh: jpg, jpeg, pdf, gif, png
  • Žádný soubor nesmí být větší než 300 KB
  • Všechny soubory nemůžou mít dohromady více než 2.93 MB
  • Můžete přiložit ještě 200 soubor(y|ů)
Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically.
  *******    ******   **     **  **     **  **        
 **     **  **    **  ***   ***   **   **   **    **  
        **  **        **** ****    ** **    **    **  
  *******   **        ** *** **     ***     **    **  
 **     **  **    **  **     **   **   **         **  
  *******    ******   **     **  **     **        **  

www.vagonweb.cz

This forum powered by Phorum.