|
 |
|
 |
|
 |
Téma: |
 |
Nátěr "Najbrt" (75 Příspěvků) |
 |
|
|
|
|
Asi se tu nikomu nelíbí žádná verze (a ani se nedivím). Pro mě je nejmíň hrozná taky ta s modrou střechou.
|
|
|
|
|
|
Miroslav Repčík - 09. 11. 2014 21:16
|
|
|
Jaká verze natěru Najbrt se vám víc libí(verze s šedou střechou nebo verze s modrou střechou)? Mě se osobně víc libí ta verze s modrou střechou.
|
|
|
|
|
|
Shiri - 17. 10. 2014 14:22
|
|
|
PD, neozbrazil se ani potom, divný... na mail ti pošlu printscreen, aď víš že nekecám... zkus sem hodit jeho záznam, jak se zobrazí ve formuláři, zkusím ho tam vypsat "natvrdo".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Je tam, zkus F5, měl by se objevit..
|
|
|
Přílohy:
Bcmz.png (78.6 KB)
|
|
 |
|
 |
|
Shiri - 17. 10. 2014 03:24
|
|
|
PD, nezobrazuje se mi, prošel jsem u ČD vše dostupné, ale neukázal se, já tam vidím jenom klasické zobrazení. Asi se nenačetla některá změna při poslední aktualizaci webu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bcmz v najbrtu je v řazení dostupné už tak tři dny  (ale ve všech vlacích bylo ponecháno v původním nátěru).
O WLABmz taky nevím.
|
|
|
|
|
|
Bymák - 16. 10. 2014 19:33
|
|
|
Bcmz budou natřeny stejnou verzí nátěru, jakou mají vozy WRmee. Už takhle tuším 2 natřené jsou.
O těch WLABmz jsem zatím neslyšel, ale je to možné.
|
|
|
|
|
|
Shiri - 16. 10. 2014 00:12
|
|
|
Lidi, jeden známý šotouš mi tvrdí, že prý WLABmz826 půjdou do najbrtu, nevíte někdo o tom něco? Taky bych se chtěl zeptat jak to bude s novejma lehátkama, jejich lakovou variantou a kdy se objeví Najbrtí verze pro řazení, to Rakouský schéma působí dost rušivě (jako že Najbrt nesnáším), díky ;)
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 31. 05. 2010 19:09
|
|
|
Tak KO je kolejový obvod a 25 tím myslím frekvenci 25Hz (aspoň tak se o ní psalo na k-repu). Kolejový obvod je součást zabezpečovacího zařízení a kontroluje, zda-li je úsek obsazen a navíc pokud už to zabezpečovačka umožňuje tak i vysílá signály na lokomotivu pro návěstní opakovač. Těch 25Hz je pravděpodobně nosná frekvence na kterou se modulují jednotlivé signály (to už je trochu těžší na vysvětlení :D ). No a problém pramení v tom, že je předpoklad, že by 380tka narušila tyto signály, neboť její ovládání stejně jako u jakékoliv moderní výzbroje, vysílá různé "bludné signály" a ty se frekvenčně nacházejí někde v oblasti té nosné frekvence 25Hz a to by vedlo k nesprávné funkci zabezpečovacího zařízení... Ostatní KO, kde už to nevadí, pracují v oblasti jiných frekvencí a tudíž vliv těch "bludných signálů" se jich netýká, anebo jsou odolnější proti rušení...
Takto to chápu já
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Sova (31. 05. 2010 19:11).
|
|
|
|
|
|
Antonín Novák - 31. 05. 2010 18:46
|
|
|
Sova : Mohl bych se zeptat, co znamená KO 25. Prosím o vysvětlení pro naprostého laika. Děkuji.
A proč tam nesmí vyvíjet tažnou sílu???
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 31. 05. 2010 16:04
|
|
|
Antonín Novák
Mít zvednutý pantograf nemusí nutně znamenat, že lokomotiva vyvíjí tažnou sílu :)
Navíc ty lokomotivy za 380tkou jezdí v celé délce trasy, nejen v úsecích s těmi KO na 25Hz. Ono bych i věřil, že plní funkci jakési pojistky. Přeci jen v počátcích provozu bude 380tka velmi poruchová, zvlášť když vemem v úvahu jak složitý stroj to je. Takže lokomotiva, která to bez výrazného zpoždění "dotáhne" do nejbližší stanice přijde vhod
PS: To co tu píšu už nemám nijak podložené, jsou to jen mé názory vycházející z mých zatím dost omezených znalostí :D Tudíž prosím nějakou osobu znalou o upřesnění ;)
Upraveno 2krát. Naposledy upravil Sova (31. 05. 2010 16:06).
|
|
|
|
|
|
Antonín Novák - 31. 05. 2010 15:57
|
|
|
Sova : Děkuji
Nesmí vyvíjet tažnou sílu, ale taky měla zvedlý pantograf, to může?
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 31. 05. 2010 15:48
|
|
|
Antonín Novák
Co se skloňuje na k-repu tak 380 má zakázáno vyvíjet tažnou sílu na úsecích, které mají kolejové obvody pracující na frekvenci 25Hz a jelikož ty se nacházejí na tratích kudy jezdí tak je v soupravě lokomotiva, která zajišťuje hnací sílu v na těchto úsecích ;)
Ale nvm to jistě a navíc jsem nečetl celý k-rep (td)
Upraveno 1krát. Naposledy upravil Sova (31. 05. 2010 15:49).
|
|
|
|
|
|
Antonín Novák - 31. 05. 2010 14:47
|
|
|
Chtěl bych se zeptat. Viděl jsem již 2 fotky na zelpage s loko 380 (nákladní vlak). Vždy byla za ní ale řazena ještě jedna lokomotiva 362 nebo 363 a měla pantograf zvedlý --> byla v provozu. Proč? 380 to sama neutáhne, nebo proč?
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 07. 05. 2010 22:14
|
|
|
Design Najbrt je podle mě něco, co české železnice totálně zhnusilo. Podle dřívějších nátěrů se dalo už z dálky poznat, jestli se jedná třeba o motorák, lehátkový vůz nebo pantˇák. Tedˇto nejde. Navíc tento nátěr je podle mě opravdu nevkusný, zejména na hnacích vozidlech. Nejsem sice první s tímto názorem, ale potom, co jsem to takhle někde čet, jsem zjistil, že je to naprostá pravda.  A pokud jde o interiér, vážení, to je taky hnus.  Nejlepší by byl návrat ke starým barvám  , nebo dokonce k barvám vzor ČSD.  A pokud jde o interiéry, tam by to taky chtělo nějak sladit. Velmi pěkné interiéry mají například lokomotivy 854 Lenka a Nikolka.
|
|
|
|
|
|
vejtas - 03. 05. 2010 15:57
|
|
|
Občas vidím na Carl Maria von Weberovi BMZ245 v najbrtu
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 16. 01. 2010 10:46
|
|
|
Díky! Duplicity jsem smazal. Další info vítány. Chci ještě přidat fotky ke každému typu vozidla, tak pokud by se někomu povedla hezká fotka a byl by ochoten jí dát k dispozici, pošlete ji na mail najbrt (zavináč) ic (tečka) cz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr_nobody: skvělá práce (tu)
Jenom drobnost: jsou tam dvakrát Bee 20-70 526 a Bt 21-19 487.
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 05. 01. 2010 01:32
|
|
|
Pokusil jsem se z dostupných dat na webu vč. diskusí dát dohromady aktuální přehled vozů v najbrtu:
[ najbrt.ic.cz]
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 03. 01. 2010 21:42
|
|
|
kraken
kéž by :D
|
|
|
|
|
|
kraken - 03. 01. 2010 18:03
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EC 174 - 27. 11. 2009 16:08
|
|
|
A dneska jsem viděl v Přerově motorák řady 810 v Najbrtu - pěkný.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seznam najbrtů jsem zaktualizoval a pro větší přehlednost vyčlenil do samostatné sekce - tam prosím pište výhradně informace o nových vozech (i když mám takový pocit, že brzo jich bude tolik, že už se to nebude dát sledovat...), zde zůstává prostor pro obecnou diskuzi o najbrtu.
|
|
|
|
|
|
EC 174 - 22. 11. 2009 15:20
|
|
|
Tak to bohužel nevím...
|
|
|
|
|
|
Anonymní uživatel - 22. 11. 2009 13:26
|
|
|
Počkat, takže Najbrt zaútočil i na Hulín?>:D< No, tak to je síla. Jo, nevíš co je s interiérem pro WR?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neznáte někdo čísla odstínů podle RAL pro "najbrtí" lak?
|
|
|
|
|
|
 |
|